Wie ben ik?
Ik ben Bertine Lentink, geboren in 1978. Getrouwd met Mark en met onze kinderen Guus, Saar en Roos genieten wij van het leven. Ik geniet van mijn gezin, van het lopen van een marathon, maar ook vind ik het heerlijk om met een goed boek in de tuin in de zon te zitten. En weet je wat het dan helemaal compleet maakt? Een kop thee met een heerlijk stuk zelfgemaakte appeltaart.
In 2000 ben ik als diëtist afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in het ziekenhuis, de psychiatrie, het bedrijfsleven en als zelfstandige een eigen praktijk gehad. Naast voeding ligt mijn interesse bij alles wat met sporten te maken heeft. Daarom heb ik na het afronden van de opleiding Voeding en Diëtetiek deelgenomen aan de post HBO cursus Voeding en Sport. Daar is het niet bij gebleven. In de loop van de tijd heb ik mij ook verdiept in het geven van allerlei sportlessen. In het kader daarvan heb ik de opleidingen Aerobic-, Bodyshape- en Stepdocent, Fitness Trainer A en Personal Trainer afgerond. Tenslotte heb ik deelgenomen aan de workshop Zwanger en Fit.

 

Waarom doe ik wat ik doe?
Passie. Er zijn mensen, je kent ze vast ook wel, die hebben echt een passie. Gedreven in hun vakgebied. Ik was altijd een beetje jaloers op deze mensen, in positieve zin van het woord. Heel lang heb ik gedacht ‘wat is mijn passie?’ En eigenlijk wist ik dat wel. Ik zocht alleen nog naar de juiste vorm.
Passie betekent letterlijk lijdensweg. Het geeft aan dat je iets heel belangrijk vindt. Zo belangrijk dat je je leven eraan zou willen wijden.
Wie is er tegenwoordig niet met zijn of haar gewicht/figuur en gezondheid bezig? Op social media lijkt iedereen er perfect uit te zien, de één nog strakker in het vel dan de ander. De dieetboeken zijn niet aan te slepen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. En weet je wat nu het mooie is? Ze werken allemaal. Echt!
Maar vaak is het allemaal tijdelijk. Een tijdje mag je geen koekje, taart of patat. En in diezelfde periode train je je een ongeluk. Heb je vakantie of heb je een feestje, dan doe je even niet aan je dieet en laat je je lekker gaan. Het is alles of niets. En zo stap je van het ene dieet naar het andere dieet en gaat je gewicht op en neer. De kans is groot dat je uiteindelijk steeds zwaarder wordt.
Waarom kwel je jezelf telkens weer met zo’n lijnperiode? Waarom leg je jezelf elke keer al die verboden op? Datzelfde geldt voor het sporten. Waarom lijkt het altijd alles of niets te zijn?
Het moet anders, en daar wil ik jou graag bij helpen.

 

Hoe doe ik dat?
Als je het besluit hebt genomen om met mij aan de slag te gaan, dan weet je 1 ding zeker. Je levensstijl zal nooit meer hetzelfde zijn.
Een slechte gewoonte is als die oude afgedragen, maar o zo comfortabele jas. Die heerlijk zit, prettig aanvoelt en je beschermt tegen kou en regen. De jas ziet er niet meer uit. Is versleten tot op de draad en hoort eigenlijk in de voddenmand, maar alleen al de gedachte aan afstand doen, maakt je verdrietig en misschien wel een beetje bang. Zo is het eigenlijk ook met een slechte gewoonte. Diep in je hart weet je dat het beter is te veranderen, maar je ziet er als een berg tegenop. Want net als die versleten jas is een slechte gewoonte vertrouwd en biedt houvast.  
Je moet je gedrag veranderen en ander gedrag aanleren is dus best lastig. Eenvoudig is het niet, maar met de juiste tactiek, een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen kun je je oude slechte gedragingen stap voor stap omzetten in goede gewoontes en onderdeel laten worden van je nieuwe leefwijze.

 

En wat doe ik dan eigenlijk?
We gaan er samen voor zorgen dat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Of je nu komt voor het traject Eet&Beweeg of voor een Personal Training/Small Group Training, wij gaan de buitenlucht in. Lekker ontspannen, stevig doorlopen, joggen of een outdoortraining in het park of in het bos. Na een uur heb jij energie opgedaan, hebben wij een vergrootglas gelegd op jouw eet- en beweegpatroon en heb jij letterlijk een stap gezet naar verandering.

 

Wil je meer informatie, vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 

Terug

VOOR EEN GEZOND FIT LEVEN

  • Mezenstraat 9   6971 XL   Brummen
  • 06-212 47 236
  • info@bertinelentink.nl
VOLG MIJ
NEEM CONTACT OP

Indien u vragen heeft of informatie wilt, kunt u hieronder het contactformulier invullen..