Santa Run
Dat de DJ’s van 3FM tijdens hun wandeltocht voor Serious Request op 21 december 2019 ook Brummen aandoen, was voor drie enthousiaste ondernemers uit de gemeente een mooie aanleiding om een sportief evenement op poten te zetten. Op deze zaterdag houden zij een Santa Run, waarmee zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het goede doel: het Rode Kruis. 
 
De Santa Run wordt een sponsorloop voor kinderen en volwassenen op zaterdagavond 21 december. De DJ’s van 3FM lopen een estafette van Goes naar Groningen en worden die avond rond 22.00 uur verwacht op het Marktplein in Brummen. Dan wil de organisatie de opbrengst van de run, samen met de opbrengst van het GlazenHuis van RTV Veluwezoom, overhandigen aan de DJ’s. Serious Request haalt dit jaar geld op voor het Rode Kruis, dat wordt aan besteed aan hulp voor de slachtoffers van mensenhandel.
Het initiatief voor de Santa Run ontstond bij Bertine Lentink Food & Sport Coach. “Toen ik zag dat de dj’s van 3FM in hun wandeltocht ook door Brummen komen dacht ik: daar moeten we iets mee doen!” Ze sloeg de handen ineen met Jacco Willems en Guus Beking van Top Motion Gelderland en Yolanda Jansen van Sportkompas. Dat er iets sportiefs georganiseerd zou worden stond natuurlijk buiten kijf. Het idee voor een Santa Run was toen snel geboren. “Voor de kerstsfeer is het toegestaan om je uit te dossen als kerstman, kerstvrouw of rendier, maar dat is niet verplicht,” aldus Bertine. “Het enige wat we willen, is zoveel mogelijk mensen aan het rennen krijgen voor Serious Request. We hopen op een mooie opkomst!”
 
De Santa Run bestaat uit twee onderdelen: één voor kinderen en één voor volwassenen. De start en finish zijn op het Marktplein in Brummen. De jeugd start om 20.00 uur, de volwassenen om 20.30 uur.
Voor de kinderen is er een sponsorloop van 1 kilometer, deze start om 20.00 uur. De start en finish zijn op het Marktplein te Brummen. Uiteraard is het de bedoeling dat de kinderen zich zoveel mogelijk laten sponsoren voor het goede doel. Het gesponsorde geld kunnen zij vooraf inleveren bij de wedstrijdtafel. De sponsorlijsten voor deze loop worden uitgedeeld via de scholen. Bovendien zijn er voor de kinderen prijzen te verdienen. De drie snelste meisjes en de drie snelste jongens én het kind met het meeste sponsorgeld krijgen een mooie prijs.
Daarnaast is er de loop voor volwassenen. Zij rennen vijf rondes en leggen in totaal een afstand van 5 kilometer af. Het inschrijfgeld is 10 euro en ook de volwassenen kunnen daarnaast sponsorgeld meebrengen. Degene die het grootste sponsorbedrag meebrengt én de drie snelste heren en drie snelste dames zullen bovendien een prijs krijgen.

 

De organisatie is mede in handen van:

Stichting Sportkompas

Topmotion Gelderland

 

Terug 

VOOR EEN GEZOND FIT LEVEN

  • Mezenstraat 9   6971 XL   Brummen
  • 06-212 47 236
  • info@bertinelentink.nl
VOLG MIJ
NEEM CONTACT OP

Indien u vragen heeft of informatie wilt, kunt u hieronder het contactformulier invullen..