Lopen van Goes naar Groningen…. Dat vonden wij net iets te ver… Maar rondjes rennen in Brummen dat leek ons wel wat.

Een dag voordat de Brummense Dijkloop werd gehouden, werd bekend dat de route van Serious Request: de Lifeline door Brummen zou komen. Toen er op facebook een oproep werd gedaan om in actie te komen reageerde ik heel enthousiast dat we dat natuurlijk gingen doen.

Niet veel later belde het Brummens Weekblad om te vragen wat we dan gingen doen. Daar had ik eigenlijk nog niet echt over nagedacht. Die reactie op facebook was gewoon heel impulsief. Maar aan de telefoon gaf ik snel het antwoord dat het een hardloopwedstrijd moest worden, want de Brummense Dijkloop was immers een succes geweest en het moest natuurlijk iets sportiefs worden. Stichting Sportkompas en Top Motion Gelderland waren gelukkig net zo enthousiast.

RTV Veluwezoom had inmiddels plannen om van 19 t/m 21 december een Glazenhuis te plaatsen op het Marktplein in Brummen. Dat er een hardloopwedstrijd zou komen hadden zij ook al meegekregen. Harry Peters, 1 van de DJ’s die zich zou op laten sluiten in het Glazenhuis, appte. Hij had gehoord dat ik een Santa Run ging organiseren. En zo was de naam dus geboren.

Zoveel tijd hadden we niet meer. Maar we deden er alles aan om het nog zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Er werd onder leiding van de redactie van Stichting Sportkompas een promotiefilmpje gemaakt. Toch moeilijker dan Yolanda Jansen, Jacco Willems en ik dachten. Na take 100 was het dan eindelijk klaar. Maar wat een lol hadden we. Ook de scholen werden benaderd. Naast de volwassenen die 5 km konden rennen, was er ook een kidsrun van 1 km.

Al het inschrijfgeld was bestemd voor het goede doel. Onze inzet: €500,00. Maar om zoveel mogelijk op te kunnen halen, kon iedereen zich laten sponsoren. Prijzen waren er voor de nummers 1,2 en 3 voor zowel de jongens als de meisjes en de dames en de heren. Maar er was ook een prijs voor de degenen die het meest sponsorgeld bij elkaar had verzameld, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen.

Deze prijzen werden mogelijk gemaakt door:

Primera (zij verzorgden de prijzen voor de snelste kinderen)

Drogisterij Troost, Ami kapper Brummen, Ellen Nijenhuis en Running Center Zutphen (zij verzorgden de prijzen voor de snelste mannen en vrouwen op de 5 km)

Uitspanning De Vroolijke Frans beloonde degene die het meest geld ophaalde met een lunchbon.

Voordat we konden starten moest er eerst nog een parcours worden uitgezet. Een vergunning worden aangevraagd bij de Gemeente en verkeersregelaars worden geregeld.

Zaterdag 21 december kwam steeds dichterbij. Inmiddels had Bob Koster zijn afspraak verzet en zou hij als kerstman de rol van speaker op zich nemen. En hij was niet de enige kerstman die avond. Een groot deel van de deelnemers had zich verkleed als kerstman/kerstvrouw. Met een groot improvisatievermogen praatte hij de wedstrijd aan elkaar terwijl de band en DJ ook hun ding deden.

Terwijl de deelnemers hun kilometer(s) liepen en pr’s werden verbroken, had penningmeester Ivo Smit de balans opgemaakt. Het was al snel duidelijk dat we ons doel zeker gingen halen. Maar dit hadden we niet durven dromen. Vlak voordat de DJ’s van 3FM de DJ’s uit het Glazenhuis zouden halen, konden wij hen een cheque van €1305,95 overhandigen. Dit maakte uiteindelijk een totaal van een fantastisch bedrag: €3300,00.

Het waren drie bijzondere dagen. De 3 DJ’s in het Glazenhuis, de bandjes die in de muziektent speelden en de drankjes en hapjes die alle dagen door Catering Zutphen werden verzorgd.

Super om hier onderdeel van zijn te geweest. En vooral super dat we met zijn allen zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben verzameld. Wij doen nog steeds een vreugde dansje en genieten na met de foto’s die Marion Fotografie voor ons heeft gemaakt.

Heb jij gelopen, was je er bij om aan te moedigen of heb jij gesponsord, nogmaals bedankt! Wij hebben met zijn allen een steentje bijgedragen om geld in te zamelen om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel.